Marketing žrtve i kulturni etnocid

ILU-2Pišući svoje tekstove samo onda kad osjetim posebnu potrebu i inspiraciju se zaista pokazalo kao ispravna stvar u dosadašnjoj praksi. U skladu sa tim, tako sam i ovih dana doživljavao te nalete inspiracije i motivacije i sad sam odlučio da ih pretvorim u jedan tekst čija se ideja vuče odavno. Naime, riječ je o nečemu na šta sam povremeno upozoravao, a što je sad zaslužilo posebnu analizu. Svjesni smo prekrajanja naše istorije, dakako nadam se da smo svjesni i nekih naših ličnih grešaka u istoj toj istoriji o kojima bi godinama mogli polemisati, ali se pitam da li smo svjesni kulturnog etnocida koji se odvija danas, eto tako pomalo i stihijski, a da malo ko na to obraća pažnju.

U Kulturnom centru Beograda se ovih dana održava izložba o albanskim žrtvma. Lične ispovijesti djece koja su preživjela zločin “Škorpiona” tema su postavke Bogujevci / Vizuelna istorija.  Prije nego što napišem bilo šta, naravno želim da kažem da su za mene sve žrtve iste i da ni jedna nije niti veća, niti manja od druge, i da svim žrtvama treba odati počast. Žrtva nije samo običan broj, slovo na papiru ili slika u muzeju, žrtva je svetinja, bol i tuga čija god ona bila. Nažalost i same žrtve se često koriste u svrhe manipulacije i ostvarenja nekih političkih ciljeva ili pretenzija na dugoročnom planu, a to je ono što posebno prezirem. Problem nastaje onog momenta kada zaboravljamo sopstvene žrtve, a ostavljamo prostor za one druge koje će od srpskog naroda napraviti kolektivnog krivca i nepresuđenog osuđenika. Nije čak ni to problem, kroz istoriju smo navikli da tu ulogu junački nosimo i kad smo krivi i kad nismo, od NATO – a do holivudskih filmova. To što neko drugi konstantno razmišlja kako da od svojih žrtvi napravi marketing, a samim tim i veću žrtvu (a već sam ustanovio da većih žrtvi nema i da su sve iste i pred Bogom i narodom čije god one bile), drugome na štetu, to je već njegova lična stvar i stvar njegove politizacije, a rekao bih i nepoštovanja sopstvenih žrtava. Suštinski problem zapravo leži u našoj zaboravnosti. Nije problem što se u Beogradu održava to što se održava, ali je problem što se više ne spominju sopstvene žrtve sa Kosmeta, što se sve manje priča i o onima iz 1999., a sve više o rušenju zgrade Generalštaba (jednom od simbola stradanja) a da ne govorim o tome da se u Prištini ili Tirani recimo, napravi izložba o trgovini organima i “Žutoj kući”, životu i stradanju šestorice mladića u Peći pre tačno 15 godina, ili ako je to previše onda bar o teškom životu srpske djece na Kosmetu. Mislim da tamo takve izložbe nećemo gledati, ako griješim neka me neko ispravi.

Osim toga što zaboravljamo na sopstvene žrtve, počeli smo pomalo da zaboravljamo i naše kulturno naslijeđe. Tako sam danas od svog prijatelja kojeg poštujem, a koji cijeni ono što ja pišem, dobio jedan video da pogledam koji se odnosi na crkvu u Samodreži. Na linku imate više o toj crkvi koja se nalazi u Vučitrnu, ali ono što je bitno je predanje koje kaže da se vojska kneza Lazara u njoj pričestila pred bitku na Kosovu. Do danas crkva nije obnovljena i nekoliko puta je pretvarana u  albanski javni toalet.

demoliranje-crkva-u-samodrezi-javni-toalet-1328585176-88500

                                                                    Unutrašnjost crkve u Samodreži.

Sigurno mislite da je ovo najgore što može da zadesi jednu svetinju, ali varate se. U video materijalu koji sam prethodno spomenuo i koji sam dobio od svog prijatelja, vidi se kako profesor i istoričar Bedri Ksema predstavlja istu ovu crkvu u Samodreži kao ilirsku, a u jednom djelu govori i o Nemanjićima kako oni nisu Srbi već Rašćani odnosno Iliri, a na kraju će ispasti da su Albanci. Volio bih ukoliko neko zna albanski jezik da mi pomogne u detaljnom prevodu. Ovo je upravo ono što sam govorio na početku što se dešava stihijski, pomalo i neprimjetno, baš onako kako se dešavala i “nezavisnost Kosova” u poslijednjih 100 godina.

Jednoj sličnoj situaciji kao i ovoj prethodnoj sam i lično svjedočio. Naime, radilo se o posjeti ministrice tzv. Kosova* Fljore Čitaku manastiru Visoki Dečani. Takođe, ni u ovoj posjeti ne bi bilo ništa sporno da je ona htjela da vidi manastir, a ne da pošalje političku poruku koju je poslala sa svog zvaničnog naloga na Tviteru. Ovo je bilo početkom jula mjeseca ove godine i naravno komentar koji je ona napisala u sklopu ove posjete i kojim je direktno prisvojila manastir Dečane kao “njihovo kulturno” naslijeđe je isprovocirao i moj komentar ispod, nakon kojeg sam momentalno blokiran od strane igumana Save Janjića.

995785_10201839928784185_1610552679_n

Sve ovo gore napisano potpuno objašnjava moju želju da napišem baš ovakav tekst koji će dati kratak i oštar presjek stanja u kojem se nalazimo, i u koje možda još više iz dana u dan upadamo. Znajući dobro albansku strategiju koliko su uporni u onome što žele (što apsolutno poštujem kao odliku njihovog naroda sa aspekta nepristrasnosti) i da je vrijeme njihov saveznik, nije im problem čekati ni 50 godina pa da neke crkve i manasitire na Kosmetu počnu proglašavati kao svoje. Za državu Srbiju zvanično, Kosovo je autonomna pokrajina, ali nezvanično od pre par dana počela je da funkcioniše i carina, tako da je vlast u Srbiji maltene priznala Kosovo*. Toga su naravno svjesni i Albanci, ali im još jedini problem za potpunu satisfakciju predstavlja srpsko kulturno naslijeđe na Kosmetu i ono malo hrabrog naroda što je dolje ostalo. Narod su počeli da djele i razvodnjavaju na jug i sjever, uskoro očekujem i podjelu na istok i zapad, četnike i partizane, grobare i delije, bogate i siromašne, one sa sela i one iz grada… itd. Vjerujem da im neće biti strano da narod djele koliko god mogu. U skladu sa tim ostaje im jedino problem tog kulturnog naslijeđa, a kako vidim i na tome su počeli revnosno da rade. Kao što rekoh, poštujem žrtve, ali ne prihvatam zaborav sopstvenih, i pošto već nećemo gledati recipročnu izložbu u Tirani, evo moj tekst pa da bude umjesto toga. Kada bude izložba u Tirani i ja ću pisati o albanskim žrtvama, a do tad ću se pitati gdje je Srbija, i zašto nigdje ?

6 thoughts on “Marketing žrtve i kulturni etnocid

 1. Pingback: О Божићу, о Космету, о нама !
 2. Pingback: О Божићу, о Космету, о нама! | Срби на Окуп
 3. Pingback: Маркетинг жртве и културни етноцид | Срби на Окуп
 4. Невене само бих дао осврт на такозваног Оца Саву Јањића , иначе веома блиског окупационом апарату НАТО ПАКТ-а на Космету . 1999-те се српска армија и полиција повукла са већег дијела Космета након рата са НАТО-ом гдје су наши де факто били побједници , наши су поразили армију Албаније и НАТО на Кошарама . Али тада представник Билдерберга и такозване Међународне Кризне групе Ахтисари долази у Београд и пријети Слоби Милошевићу , нашем председнику , да ће НАТО бомбардовати Београд и друге српске градове .
  Наша армија и полиција и држава потписују Куманово а ОУН у Њујорку доноси резолуцију 1244 по којој на Космет долази УНМИК као орган привремених власти који ће обављати власт док се не донесе коначно рјешење . Међутим радом америчко – британске агентуре у Србији 2000-те НАТО руши Председника Милошевића поткупљујући опозицију – сдрамни ДОС и ПОКРЕТ ОТПОР , данас ЦАНВАС , дали су им у Будимпешти негдје 75 милиона долара а укупно улагање у рушење Слобе и Србије било је скоро милијарда долара . Операцију у Србији водио је оперативац британске службе Ентони Монктон а ЦИА тј. америчку агентуру су водили тј. водио је Дејвид Блек . У Србији су се ослањали на агентуру масонерије тј. тајних друштава ослоњених на масонерију . Једну ложу водио је сликар Драган Малешевић Тапи , иначе сатаниста , познат у Београду као веома моћан окултиста – да не кажем чаробњак . Пријатељ му је био најокорјелији убица у Србији Мака који је убио тридесетак људи . Демократску странку је водио Зоран Ђинђић чији је отац био у њемачкој служби БНД , Ђинђић је живио као млад у Њемачкој , један је од оснивача ДС , а док је живио у Њемачкој био је члан терористичке левичарске групе Бадер Мајнхоф . Изгледа да је завршио универзитет при ватиканском колеџу у Констанци . Дакле када се Зоран вратио у Србију преузео је ДС од Мићуновића Драгољуба , великог издајника , у младости јахао свештенике , велика штеточина . Дакле пред рушење Слобе Америка и Енглеска су се ослањали на људе у Бгд блиске ложама масона ( обавештајна служба ВАСП-а тј Вајт Англосаксон Протестантса ) , Америке и Британије . Масонерија је сатанистичка , њу је основао генерал у америчком грађанском рату Алберт Пајк , у свом дјелу Морал и Догме он је признао да се масони клањају луциферу , луцифер се на грчком језику каже ЛУЧОНОША , тј онај који доноси свјетло . Кип Слободе у Њујорку , да ствар буде гора по Србе масонска пирамида се налази у Кнез Михаиловој улици у Београду , пирамида . Масони у Београду и блиски окупаторима су били Душан Михајловић из Нове Демократије , Небојша Човић , овај сада из КК ЦЗ , Мики Манојловић – глумац а покушали су да отму од Ђинђића ДС , након 05-10-2000те . За ту операцију користили су Слободана Вуксановића који је умало тукао Ђинђића и отео му странку али је Горан Весић приликом бројања гласова неке гласове одвукао за Ђинђића па је пкуушај масонерије тј. ЦИА + МИ6 да отму од Ђинђића ДС био неуспјешан , Ђинђић тј. њемачка БНД тј. ватикан су држали ДС , језуити . Када је пао Слоба а могао га је на изборима унутар издајничког ДОС-а добити само Коштуница тада почиње зразбијање Србије које траје касније преко Тадића Бориса и Вучића данас
  Борис Тадић је кључни човек зашто сам уопште написао овај коментар – НАТО ПАКТ је знао да док год Срби поштују резолуцију ОУН 1244 по којој је Космет СРБИЈА дотле НАТО може само да врши власт де факто али не де јуре . Тада почињу рушити Србију и патриоте на Космету . Година је 2008-ма а патриотски кадрови Срба на Космету су били два доктора из ДСС-а Коштунице Марко Јакшић и Милан Ивановић . Тада Борис Тадић велеиздајник удара на њих блатећи их преко усташког америчког Б92 кога финансира Америка и швапског БЛИЦ-а у нарученим текстовима Жељке Јевтић . Али ни то није било довољно јер је Космет бранио најјачи Србин Владика Артемије Радосављевић . Тада МИ6 , ЦИА и Борис Тадић уз помоћ издајничког крила у нашој Цркви оптужују Владику Артемија да је криминалац . Хајку воде Владике Атанасије Јевтић , нажалост садашњи Патријарх Иринеј , Владика Амфилохије Радовић из ЦГ , Ристо Радовић и сотала екуменистичка струја у нашој срамној Цркви која није Црква Срба него Црква ватикана и Нато ПАКТА . Једва су чекали да умре Патријарх Павле . А како су водили операцију рушења Пречасног АРТЕМИЈА , СЛАВА МУ И ЧАСТ . Ангажовали су монахе у Манастиру Високи Дечани који су били дужни да слушају свога духовног Оца Артемија . Умјесто тога они су физички напали Артемија по налогу из велеиздајничког Београда и напали су српском монаха Симеона Вилоског који је са Владиком Артемијем био скупа . Хајку у БЛИЦ-у издајничком је водио такозвани стручњак за религију Мирко Ђорђевић , иначе атеиста . и наравно рођака Владике Атанасија Јевтића Жељка Јевтић новинарка БЛИЦа . А ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ им није ваљао јер је тужио НАТО пакт за бомбардовање Србије , ЦГ и Реп. Српске , јер није дао да шиптари обнављају наше манастире које су запалили , јер није дао да се наше Цркве почну проглашавати косовским – читај шиптарским благом . Јер се борио за Светога Саву и против ватикана . Тада га издајници у нашој Цркви смјењују и испоручују НАТО-у и шиптарима , не буквално наравно него АРТЕМИЈА рашчињују иако је од укупног монаштва наше Цркве он створио чак трећину . Уз Владику Артемија остали су само Владика Бањалучки Јефрем , банатски Никанор , канадски Георгије и поједине босанске Владике , отац Жарко Гавриловић и наши часни Оци
  У прогону Владике Артемија уз срамне монахе из Манастира Дечани – који су први примили пасоше Тачија – био је срамни полукатолик Сава Јањић због кога сам читав текст и написао . Дакле Србија од 2000-те не постоји ни на једном плану . То је америчка издајничка банана република . Армија нам је разорена . Државна безбедност , Црква , САНУ легло шиптара и усташа
  Србија ако овако настави издајничким путем пропашће скроз . Ђинђића су убили енглеска МИ6 и америчка ЦИА због изјаве да ће о Космету одлучивати Бгд а не Њујорк тј . НАТО . Тада га је масонерија убила . Претходно су Ђинђићеви људи у станици полиције у Бгд убили вођу масона у Србији сликара тапија који је био гранд командер масонерије Србије , масон 33-ег реда , врховни степен масонерије је степен 33 . Масон је био и писац Милорад Павић , зато су га нон стоп рекламирали
  Поздрав Невене

 5. Pingback: ШТА СЕ ЗАПРАВО ДЕШАВА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ? | Nevendjenadija's Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.